vineri, 2 septembrie 2011

OCHII, OGLINDA SUFLETULUI

Ce dezvaluie privirea ta despre tine ? | Ochii ca fereastra a sufletului

Ce poate fi mai incitant decat sa poti citi ca intr-o carte deschisa intentiile ascunse , gandurile si sentimentele unei alte persoane ? Pentru a reusi acest lucru , nu trebuie sa fii inzestrat cu puteri magice sau telepatice.Tot ce ai de facut este sa observi cu atentie miscarile trupului unui om.Ideile si simtamintele umane nu sunt inchise intr-un recipient inexpresiv , ele tinzand in mod subconstient sa se reverbereze la suprafata , prin activarea unor muschi ori asumarea unor posturi specifice ale corpului.

Interpretarea mesajelor neintentionate ale ochilor reprezinta o parte din arta descifrarii
limbajului nonverbal , prin care putem intelege comportamentul ori personalitatea unui om gratie semnalelor subconstiente ale trupului acestuia.Din fericire sau din nefericire , oamenii care inteleg limbajul corpului sunt adeseori in stare sa ii insele pe cei din jur prin gesturile lor , insa ochii nu te pot niciodata minti.Ochii sunt zona cea mai expresiva a corpului nostru.Fara a rosti nici macar un cuvant , privirea poate deveni o revarsare a unui intreg ocean de emotii.Fiecare din multiplele miscari ale ochilor poarta o semnificatie aparte.

Inainte de a merge mai departe trebuie , totusi, sa va pun in garda asupra unui aspect esential referitor la limbajul corpului si analizarea ochilor oamenilor.Nici o fiinta umana nu poate fi judecata pe baza unui singur gest , a unei singure miscari ori posturi.O descoperire autentica a intentiilor si sentimentelor unui om poate avea loc numai prin interpretarea unei palete cat mai largi de manifestari exterioare.
Cum sa interpretezi privirea oamenilor


Contactul vizual

Contactul ochilor , un aspect important al "citirii" fetei unei persoane poate fi de patru tipuri.In primul rand, este vorba despre contactul vizual care are loc , in general , atunci cand iti place ceva sau esti interesat de dialogul cu cineva.Al doilea tip se refera la intreruperea brusca a contactului ochilor din cauza resimtirii unei amenintari sau a unui sentiment de vinovatie.Contactul vizual prelungit reprezinta un al treilea tip , asociat de obicei cu indragostitii ori o atentie foarte concentrata.Cel de-al patrulea fel consta intr-un contact al ochilor limitat , de scurta durata , sugerand un simtamant de nesiguranta sau ascunderea unui lucru (o minciuna).

Fixarea cu privirea

Atintirea continua a ochilor intr-o directie, catre o persoana ori un obiect , poate exprima interesul , o stare de iritabilitate / manie sau fascinatia fata de ceva ce ai dori din cale afara sa posezi.
Facutul cu ochiul

Atunci cand un om iti face cu ochiul acest gest denota intentia de a conspira , a te amuza (alaturi) de altii pe seama unei persoane inconstiente de acest lucru sau a atrage atentia asupra unui lucru prin intermediul ochilor.Desigur, intr-un limbaj nu tocmai rafinat al flirtului facutul cu ochiul reprezinta o tehnica (stangace) de a "agata" pe cineva.
Mijitul ochilor


In acest caz , ochii se ingusteaza pentru a evalua o situatie sau o afirmatie a cuiva.Este , de asemeni, un gest caracteristic unei persoane care nu este capabila sa accepte un adevar sau este nesigura de ceva.
Clipitul ochilor

Clipirea ochilor se asemana cu miscarea stergatoarelor de parbriz , avand scopul de a clarifica privirea , dar atunci cand clipitul este foarte frecvent este un semn al stresului ori a faptului ca cineva te minte.Pe de alta parte , clipitul ochilor poate semnifica surpriza ori indoiala.
Privirea in sus


Acest gest poate fi observat adeseori atunci cand o persoana este absorbita de gandire si incearca sa vizualizeze ceva in minte.Uneori, insa, privirea in sus in timpul unui discurs sau al vorbirii poate reflecta faptul ca o persoana incearca sa isi reaminteasca ceva.Atunci cand ochii sunt indreptati in sus catre stanga este vorba despre memorizare , iar cand sunt orientati catre dreapta este adusa in joc imaginatia.Totodata acest gest poate fi o exteriorizare a unei stari de plictiseala.
Privirea in jos


Ochii indreptati in jos pot marturisi despre supunerea unui om.Uneori, privirea orientata in jos , insotita si de ocolirea contactului vizual , denota sentimentul de vinovatie provocat de constientizarea unei greseli .
Privirea laterala (u coada occhiului)

In mod normal , privirea ne este orientata intr-un plan orizontal , drept inainte .Daca ochii ni se indreapta intr-o parte , acest lucru exprima interesul fata de ceva care ne distrage la privirea normala.Privirea laterala sugereaza , de asemeni , iritarea , disconfortul sau lipsa de sinceritate.

Acestea sunt , asadar, principalele indicii despre
limbajul subconstient al ochilor , ce te pot ajuta sa interpretezi gandurile, emotiile si simtamintele secrete ale oamenilor.Nu trebuie sa uitati , insa, ca aceste semnale difera , in mod obisnuit , de la o persoana la alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu