marți, 15 martie 2011

Eternul feminin

                  "Ce este femeia"?-iată una din multitudinile de întrebări de pe buzele fiecărei persoane...
Ei bine, dintotdeauna femeia a reprezentat un ideal, o fiinţă învăluită de mister, capabilă să te cufunde în confuzii şi să te hipnotizeze prin farmecul ei continuând pe zi ce trece să surprindă prin frumuseţea şi atitudinea ei angelică, dar uneori şi diabolică.
                    Femeia este un subiect greu de abordat, o enigmă dificilă, dificilă de desluşit ce se constituie în mai multe trăsături prezentate în antiteză, ceea ce conturează complexitatea şi profunzimea prin care se defineşte.ea presupune suportul comunităţii şi al întregii societăţi umane deoarece menţine echilibrul acesteia.
   Cuvântul femeie face trimitere directă la un ansamblu de însuşiri constituite în dragoste, sprijin, blândeţe, gingăşie, frumuseţe şi multe altele ce alcătuiesc o gama variatăprin care se poate defini femeia în comlexitatea sa.
 Încă de-a lungul veacurilor femeia a fost prezentată în diferite ipostaze sub diverse aspecte de către sexul opus prin intermediul literaturii. Aceasta ne-a fost şi ne este înfăţişată plină de mister, de farmec, învăluită de secrete şi taine ascunse cu o putere imensă de seducţie şi cu o iubire enormă pe care este dispusă să o ofere.
                      În operele literare femeia este definită prin intermediul unui cadru feeric, magic ce transcende realitatea pentru a scoate în relief latura mistică şi divină a acesteia.
                              Femeia este aceea care poate apărinde scânteia într-o secundă incendiind foarte uşor o situaţie şi la fel de uşor reuşind să stingă focul creat. Ea oferă sprijin şi iubire pentru a ne înălţa pe culmile succesului aşa cum în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică şi minunată care l-a susţinut din toate punctele de vedere. O femeie înseamnă caracter, deoarece prin ea se formează societatea datorită educaţiei pe care o dă copiilor ei...
               Ea este specială prin simplul fapt că este femeie, este unică, firavă şi gingaşă asemeni unui trandafir, dar uneori are tendinţa de a urma un drum greşit prin care ea singură îşi desprinde petalele prin comportamentul ei, toată frumuseţea şi farmecul acesteia risipindu-se în zare.
                       În concluzie femeia reprezintă un cuvânt greu de definit, aceasta fiind şi înger şi demon, dar cu un caracter puternic, deoarece prin sprijinul ei ne formăm şi reuşim în viaţă, idee ce susţine afirmaţIa: "ETERNUL FEMININ ÎNSPRE TĂRII NE POARTĂ".......

Eternul feminin